OBS! Inga bokleveranser kommer ske mellan 22-26/4

Välkommen till steg 1

Jättevälkommen till vår valpkurs!

I den här kursen får du våra allra bästa tips hur du startar träningen med din hund oavsett vilken hundsport du senare kommer att välja. Vi har varit några av Europas mest anlitade instruktörer sista åren. Vi har tagit med så många erfarenheter som vi verkligen brinner för att dela med just dig.

Du kommer snart att märka att det här inte alls är någon traditionell kurs där man börjar med de olika momenten. De övningar vi visar är  grunden för all träning och kommer att hjälpa dig en bra bit på vägen när du börjar träna moment. Du bygger upp en helhet redan från start som hjälper dig att prestera lika bra på träning som på tävling. Men viktigaste av allt, övningarna är så kul och enkla att göra så du garanterat kommer att få till en massa bra träning.

Innan du startar

Belöningar är bensinen i all träning. Utan bra belöningar blir det svårt att få det fart och det fokus som krävs av en bra tävlingshund. Får du dessutom till bra lekbelöningar har du en stor fördel som kommer att hjälpa dig framåt.

Vet vet att det inte alltid är så lätt att veta hur man ska göra därför har vi gjort en kurs om just detta. Kursen har ett värde av 499 kr men vi har bestämt oss för att dela ut den gratis så ännu fler kan få till bra lekbelöningar med sina hundar.

Du hittar kursen bland dina kurser.

Du behöver

  • En lång leksak.
  • 2 likadana leksaker.
  • 1 boll.
  • Träningsväst eller stor ficka som du kan ha belöningar i.
  • Mjuka och färska godisar som till exempel, korv, köttbullar kyckling med mera.
  • Tunt och lätt koppel på mellan 1.5-2 meter.
  • Koner eller markörer att sätta ut på banan.

Här kan du ladda ner dina egna checklistor till kursen. För varje gång du tränar på en övning kan du sätta ett kryss eller färglägga en av rutorna. När du fyllt i alla rutorna har du gett valpen en väldigt bra grund.

Träningsblad på norska
Träningsblad på svenska

Valpkurs steg 1
Lektion 1 Valpkurs steg 1 -
Del 1 Välkommen till steg 1  - Förhandsvisning  
Del 2 Dela upp din träning  
Del 3 Belöningar  
Del 4 Checka in efter belöning  
Del 5 Baklängesmarsch  
Del 6 När det blir fel  
Del 7 Träna banor  
Del 8 Håll hunden engagerad  
Del 9 Från belöning till start  
Del 10 Följa bana  
Del 11 Omvänt lockande  
Del 12 Omvänt lockande tid  
Del 13 Omvänt lockande avstånd  
Del 14 Avslutning