Maria Brandel

”När du inte längre blir bättre -blir du sämre” Det är Marias motto i träningen-gå vidare -ta nästa steg och ta tillvara all kunskap du får tillgång till. Oavsett tävlingsmål blir de flesta inspirerade av utveckling och att kunna hitta rätt vägar fram för just den egna hunden. Hundträning när den är som bäst betyder just detta enligt Maria. Att det sedan verkligen fungerar har hon verkligen visat genom att ta hund efter hund till den absoluta toppen!

Maria har tävlat på SM- och landslagsnivå i spår, sök, lydnad och räddning. Resultaten talar för sig själv: Hon har 6 SM guld, 6 SM silver och 2 brons som bästa resultat. År 2000 vann hon dessutom VM för räddningshundar i Österrike, ihop med hunden Kogårdens Bull. Med hunden Vallmyra Ylle har Maria varit en del av svenska landslaget 8 år på raken med lagguld på VM samt en individuell 5:e plats som bästa resultat. 2021 tog Maria ett VM silver i lydnad med hunden Bryggarskogens Apps endast 0.25 p från guld. Maria har hittills varit med på SM med 8 olika hundar.

Just nu  tävlar Maria med två hundar, en  i elitklass lydnad border Collien Bryggarskogens Apps och i IGP och bruks har just malinoisen Blacknecs C-Äga startat sin karriär.  Maria håller kurser över hela världen och är också lydnadsdomare. 

Siv Svendsen

Siv är den alltid positiva, glada och lite smått tokiga hundtränaren som har som har som motto ”att livet är en cirkus”. Det är det nog ingen som säger emot när hon kommer bärandes på sina stora väskor fulla med leksaker, motivation och inspiration i mängder. Skojigare hundträning får man leta efter. Siv har tävlat på landslagsnivå i lydnad med en 9 plats på Nordiska mästerskapen och en silvermedalj i Norskamästerskapen som bästa resultat. Efter att i 10 år hållit på med lydnadsträning började Siv intressera sig för Mondioring där hon tävlade och vann nordiska mästerskapen i Cat 3. Nu tränar och tävlar Siv bruks med sin unge malinois Blacknecks Äddie. I familjen finns ochså heeleren Conan som jobbar som filmstjärna och lilla border collien Siri som tränar både bruks och lydnad.

 

Senaste nytt

Få nyheter och exklusiva tips och råd direkt till din e-post. Börja prenumerera idag!