Tips fra treningsdagboken

Lenge har vi lett etter en bra treningsdagbok for å få struktur i treningen og motivasjon til å planlegge og følge opp. Det viste seg å være vanskeligere enn vi trodde, vi fant ingen så derfor bestemte vi oss for å lage en egen. Etter å ha brukt boken en stund bestemte vi oss for at det kanskje var flere enn oss som behøvde inspirasjon og motivasjon til å planlegge treningen. Så vi finpusset på layouten og sendte den til trykk. Resultatet finner du her, den splitter nye treningsdagboken med alle våre favorittskjemaer og planleggingsverktøy!

En av mine favorittsider i treningsdagboken er baneskissene. De hjelper meg å holde en bra balanse mellom helhet og detaljer ettersom jeg har lett for å bare trene detaljer om ingen passer på meg. De gir mer verdifull informasjon om hva som fungerer bra, hva som må trenes mer når jeg setter ting sammen og sist men ikke minst legger jeg til meg en vane.

Train as you fight

For å lykkes på konkurranse behøver jeg å trene gjentatte ganger på den samme situasjonen vi skal ut i på banen. Jeg behøver å ha en bra oppvarmingsrutine, lære hunden hvordan jeg vil den skal gå inn på banen: fokusert og sammen med meg. Jeg behøver forberedelser for hvert moment så hunden vet hva den skal gjøre og kan gjøre det rett på første forsøk og rutiner for transportetappene så hunden ikke mister fokus der.
Jo flere ganger jeg og hunden gjør dette jo flinkere blir vi til det, målet er at vi skal gjøre det så mange ganger at vi gjør alt dette uten å tenke.

Her kommer en film fra ukens bane med Eddie. Selv om han ikke kan noen ferdige momenter enda er det mange små deler fra vårt grunntreningskurs vi kan bruke.
Jeg bruker ganske mye tid på å leke i hver belønning så jeg klippet bort en del av det. Andre ting som når det ikke blir helt som jeg hadde tenkt har jeg latt være å klippe bort.
Målet med disse banene er ikke at alt skal bli perfekt, men å trene på å være fokusert sammen og få informasjon til hva jeg må trene mer på.

Etter jeg hadde gått banen fylte jeg i et evalueringsskjema som også er i treningsdagboken. Hva som gikk bra på de ulike punktene og hva jeg må endre på. Til neste gang er målet at det skal gå enda bedre, da får jeg svar på om treningen min fungerer eller om jeg kanske må tenke om.