Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Onlinekurs

Vad, hur, när och varför

Varför online?

Vi håller kurser över hela världen men hur vi än försöker kommer vi inte kunna vara överallt hela tiden. Vår lösning blev då den här onlinesatsningen. ett utmärkt sätt att nå ut till många och speciellt de som inte har möjligheten att gå kurs för oss personligen.

Vi har så mycket vi vill dela med oss av när det kommer till hundträning och är jätteglada att vi lyckats nå ut på det här sättet.

Hur fungerar det?

Onlinekursen fungerar så att vi i olika lektioner delar upp det vi vill lära ut med hjälp av text, bilder och film. Till varje lektion finns ett diskussionsforum där vi tar upp frågor och diskuterar olika tankar om det ämnet som är aktuellt.

Kan jag som kursdeltagare lägga upp filmer?

Det som inte ingår i vår onlinekurs är personlig feedback, ni kan därför inte själva ladda upp filmer i kurssystemet.

Etapp 1 – Grundträning

Ofta när vi är ute och håller kurser saknar vi en grund att utgå ifrån hos många ekipage. Det innebär att träningen inte alls blir så effektiv som den skulle kunna vara. En bra grundtränad hund är enkel att träna- så är det bara.

I första delen visar vi hur du skapar balans mellan olika delar såsom fart, stadga, belöningar, jobba ut och jobba in, explosivitet som några exempel.

Du får lära dig hur du utvecklar delar du senare behöver i detalj och momentträningen. Och du får en massa ideer till skojiga lekar som utvecklar nämnda delar.

Etapp 1 innehåller 6 lektioner

Etapp 2 – Momentträning

I vår egen träning är en av de viktigaste sakerna att alltid utvecklas och hitta nya vägar. Att hela tiden försöka bli lite bättre på att lära hunden de olika detaljerna.

I den här delen kommer vi främst att gå igenom hur du lär in de olika momenten i elitklass lydnad. Du kommer att se filmer på olika inlärningsdelar och vi kommer att bjuda på skojiga, kreativa och nytänkande metoder i inlärningen.

Vi tror att du kommer att få många tips vare sig du är ny inom lydnaden eller rutinerad lydnadsförare.

Etapp 2 innehåller 12 lektioner

Etapp 3 – Träna för tävling

För att lyckas bra på tävling behövs en bra grund och förstås väl intränade moment. Men det är långt ifrån allt- en del som är lika viktigt är hur du förbereder din hund och dig själv för tävling.

Enligt oss är den här delen kanske den mest utmanande men också den mest skojiga – här finns hur mycket som helst att utveckla och bli bättre på.

Vi kommer att gå igenom störningar, överträning, kedjor, tävlingsmässig träning, träning för föraren och hur du laddar dig själv och hunden för stora tävlingar.

Etapp 3 innehåller 8 lektioner.