felsignal o fler frågor

Ny startsida Forum Momentträning felsignal o fler frågor

Visar 1 svarstråd
 • Författare
  Inlägg
  • #1083
   Ammie
   Deltagare

   1.
   funderar över hur ni tänker kring felsignal? Vad gör ni om hunden tex sätter sig snett elller tappar position? Gör ni olika beroende på om ni tränar helhet el detalj?

   2.
   På Marias film med stegförflyttningar ser man att hunden har sina fötter väldigt långt bak. Föredrar ni detta. Under övr ff har den fötterna längre fram, bredvid förarens.

   3.
   Siv leker med bcn innan stegförflyttning på planka och även efter sista rep. Varför?

  • #1085
   Maria Brandel
   Keymaster

   Hej! Här kommer lite svar på dina frågor!
   1. Vi använder felsignal och vill att det blir en tydlig paus mellan en repetition som inte ger belöning och en som ger belöning. Om rätt och fel flyter ihop blir det svårare för hunden att lista ut hur vi egentligen vill att det ska vara. Extra tydligt blir det om man tajmar felsignal och felrörelse.
   I helhetsträning måste man nästan ha lite snällare kriterier- annars brukar det vara svårt att få ihop någon helhetsträning så mer petande i detaljträning och lite mer förlåtande i helhetsträningen. Men det som händer i helheten försöker vi förstås ta ett litet extra nappatag med i detaljträningen.
   2. Egentligen tycker jag det ser snyggast ut om hunden är helt paralell det vill säga har fötterna på samma ställe i alla delar av fria följet.
   3. Jag tror att Siv gör det för att han behöver det för att hamna i ett bra arbetsmodus. Ofta behöver man istället lugna lite före stegförflyttningar. Men gasa eller bromsa beroende på hur hunden vi tränar är!

Visar 1 svarstråd
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.