Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

En av de absolut bästa grundkunskaper din hund kan ha är omvänt lockande. Det kan du använda till all vänta och vara stilla träning oavsett om du tränar för vardag eller någon hundsport. Det absolut bästa med omvänt lockande är att det ger hunden en känsla av att den själv väljer att göra rätt. Vilket leder till ett starka och trygga övningar. Vi lär hunden omvänt lockande genom öppen och stängd hand. Viktigt att vara tyst och inte förbjuda hunden att försöka, hunden ska ju lära sig hur den får godbiten och inte att godbiten är förbjuden. Så när hunden gör rätt är handen öppen och när hunden försöker ta godbiten eller flyttar på sig stängs handen. Filmens första två hundar har tränat mycket och förstår att vara stilla vid omvänt lockande när vi tränar hantering och att stå stilla. Den sista hunden är en valp som gör detta första gången och precis som många hundar som är sugna på godbiten försöker han verkligen ta den. Då gäller det bara att vara envis och invänta ett tillfälle när hunden lämnar handen. Då får han godbiten. I nästa film har han tränat lite mer och börjar ha en aning om vad han ska göra.

Vill du ha en massa fler tips på bra övningar oavsett vilken hundsport du tränar? Då ska du se på denna kurs som är den perfekta grunden för att få bästa tänkbara träningshund vid din sida!