Piper i transporter

Ny startsida Forum Tävlingsträning Piper i transporter

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #1564
   Mimmi
   Deltagare

   Hej. Vad gör jag om min hund börjar ljuda under transporten? Avbryter jag då och provar igen eller? Jag får även ljud i stegförflyttningarna. Har även sett att det är just där som många har problem med ljud..

  • #1567
   Maria Brandel
   Keymaster

   Innan jag svarar skulle jag villa ställa en fråga: Om du tränar transporter utan att göra moment-piper hunden då? Eller under fritt följ (förutom stegförflyttningar då)

   • #1570
    Mimmi
    Deltagare

    Jag har försökt klura i vilka sammanhang pipet uppkommer lättast. Jag upplever att ju längre tid jag tränar i ett svep utan paus (dock med belöningar) ju hetare blir hunden och pip kommer. Så gör jag ett långt fritt följ är det större sannolikhet för ljud än om jag gör ett väldigt kort sen går och pausar..

  • #1571
   Maria Brandel
   Keymaster

   Tack- det låter som din hund kanske piper när förväntningar på belöning blir för stora. Försök att under en period variera var du belönar och försök undvika att belöna i slutet på ett moment(belöna mitt i, i transport eller när du ställt upp för nästa). Sedan kan det vara ide att se över vad du gör tävlingsmässigt när ett moment är slut-kanske den ritualen behöver ses över? Skulle även försöka belöna transporterna lugnt tillexempel med omvänt lockande(detsamma gäller för stegförflyttningar, där jag belönar heta hundar mest i stadga istället för i rörelser)
   Så om han piper avbryt lugnt, ta en paus-gör en ny plan med hjälp av ovanstående!

Visar 2 svarstrådar
 • Forumet ”Tävlingsträning” är stängt för nya ämnen och svar.